15 Nisan 2013 Pazartesi

Moda Programları


                Bayanların giyim dünyasına duyduğu o büyük sevdayı ve yine bu konudaki çok büyük hassasiyet ile zaaflarını her fırsatta dile getirmekteyiz. Bu konunun zaman içerisinde girişimciler tarafından yine nasıl avantaja çevrildiğini de ifade etmeye çalıştık. Her şekilde moda konusuna ilgi gösteren bayanlar bunun sonucunda yeni yeni ortaya çıkan ve çok büyük ilgi gören moda programları ile bunu en iyi şekilde kanıtlamıştır.



                Bu açıdan ele alacak olursak moda programları hakkında söylenecek çok fazla bir şey bulunmamaktadır. Çünkü zaten bunun örneklerini her gün televizyon kanallarında görmekteyiz. Moda programları olarak ele alma şansımızın bulunduğu yapımlara bakacak olursak; farklı kanallardaki, Bugün ne giysem ya da bana her şey yakışır şeklinde örnekler vermek mümkündür.



Nefes Nefese Şampiyonluk!


                Süper Lig'in son haftalarına doğru yaklaşırken kıran kırana bir şampiyonluk yarışı izlemekteyiz. İlk yarıda açtığı puan farkını ikinci yarıdaki mükemmel Fenerbahçe serisine rağmen korumayı başaran Galatasaray ile onu inatla kovalamakta inatçı olan Sarı Kanarya. Doğrusunu söylemek gerekirse sarı kırmızılı ekibin aradaki 4 puanlık farktan dolayı biraz da olsa avantajlı olduğunu ifade edebiliriz. Fakat bitime 4 hafta kala Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maçı da unutmamak gerekiyor.



                O zamana kadar Galatasaray'ın bir puan daha kaybetmesi durumunda nefes nefese şampiyonluk yarışı çok daha farklı bir boyuta taşınacak ve izlemekten çok büyük keyif alınacak bir tablo ortaya çıkacaktır. Şimdilik, zevkinin en iyi olacağı anları yaşamayı dilemekten ve beklemekten başka bir şey gelmez elimizden.



Meclis Yayını


                Türkiye gündemini her gün belirleyen ve çoğu insan ya da kurum için hayatı önem taşıyan kararlar alındığı yerin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu herhalde bilmeyen yoktur. Böylesine kritik bir pozisyonda bulunan bir yerin insanlar için ne derece takip edilmesi gerektiği gerçeği de çok ayrı bir konudur.




                Yani desteklenen parti ya da görüş her ne olursa olsun buradaki konular bir bir takip edilmeli. Elden geldiğince meclis yayını izlenmelidir. Trt ekranlarında belirli saatlerde yayına giren TBMM Tv ile meclis yayınını izlemek en son gelişmeler hakkında bilgi edinmek son derece kolaydır. Bunun için hem olup biten her şeyi bilmek hem de gündemden haberdar olmak adına bu konu en uygun şekliyle planlar dahilinde tutulup meclise seyirci olmak gerekmektedir.



14 Nisan 2013 Pazar

En Çok İzlenen Diziler


                Bazı insanlar televizyona karşı tam bir bağımlılık ilgisi gösterirler. Yani bu ilginin normal seviyenin üzerine çıktığını belirtebiliriz. Bazı insanlar da televizyondan olabildiğince uzak kalmaya çalışırlar. Fakat her iki modeli ele aldığımızda da karşımıza çıkan, kesişen bir konu vardır ki o da en çok izlenen diziler olarak ifade edilebilir. Yani bazı diziler vardır ki onlar bir fenomen haline dönüşmüştür zaman içinde. Yıllardır yeni bölümlerinin çekildiğini görebiliriz.




                Zaman zaman eleştiri alsalar da yakaladıkları izlenme oranlarıyla birlikte varlıklarına devam eder. Böyle diziler televizyondan uzak kalmaya çalışan kişilerin bile bilip takip ettiği diziler olarak göze çarpar. Öyle ki sadece onu takip etmek için dahi televizyon karşısına oturdukları görünebilir. Günümüzde yayında olan dizilere bakarsak birkaç örnek vermemiz mümkündür. Arka Sokaklar, Kurtlar Vadisi ve Muhteşem Yüzyıl en çok izlenen diziler için iyi örneklerdir.



Edebiyat Programları


                Ülkemizin edebi anlamında sözü edilen açlığını ve bunu oluşturan etkenlerden biri olarak da sözde edebi boşluğunu gidermek amacıyla sürekli çalışmalar yapılmaktadır. Gerçi böylesine kitap potansiyeli olan böylesine halka mal olmuş isimlerin barındırıldığı toprakların edebi anlamda güçsüz olduğunu ifade etmek ne derece doğru orası da ayrı bir tartışma konusudur tabii. Eğer ki konumuza dönecek olursak bu tür çabalara değinmemiz gerekir.



                Edebiyat ile halkı birleştirme amacıyla yapılan edebiyat programları bu vizyona göre hareket etmektedir. Zaman zaman ünlü şairlerin ya da yazarların bu çeşit organizasyonlarda yer aldığını görmek mümkündür. Normal şartlar altında bu çeşit programlar sevilen bir yapıya sahiptir. Çünkü konuşulan konular seyircinin de olaya dahil olmasıyla daha zevkli bir hale dönüşür. Bunun için çizgisinin dışına çıkmayan edebiyat programları mümkün mertebe takip edilmelidir. Örnek vermek etik olmayacağı için seçimi kendinizin yapması gerekmektedir.



Türkiye'ye Rekor Puan


                Bilindiği gibi bu yıl iki güzide kulübümüz, Avrupa arenasında alışıla gelmişin dışında bir başarıya imza attılar. Öyle ki böylesine bir başarı daha önce yaşanmamıştı. Çünkü iki kulüp birden böyle yüksek seviyelere hiçbir zaman birlikte gelmemiştir. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar gelmesi ve elenirken dahi Real Madrid'i yenmesi;



                Fenerbahçe'nin de Uefa Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde İtalyan temsilcisini eleyip yarı finale kadar gelmesi ve gözünü Amsterdam Arena'daki finale dikmiş olması bu başarıyı perçinledi. Nitekim bu iki takımın sayesinde Türkiye'ye rekor puan geldi. Kulüp bazında düşünüldüğünde Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin puanını neredeyse ikiye katladığını da düşünecek olursak bu başarıların tekrarlanmasının ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.


13 Nisan 2013 Cumartesi

Radyolarda En Çok Dinlenen Şarkılar


                Eğer müzik sektörüne yeni giriş yapmış ve belli seviyede kalitesi olan bir eserden bahsediyorsak, onun öncelikli olarak hit olacağı yer radyo olarak gösterilebilir. Zaten neredeyse tüm sevilen şarkıların ortaya çıkıp oldukça fazla popüler olması bu yoldan geçmektedir. Dinleyiciler her radyoda duydukları ve çoğu zaman söyleyen kişiyi dahi bilmeden sözlerini ezberledikleri şarkıları bu radyolar sayesinde sevmektedir.



                 Radyolarda en çok dinlenen şarkılar da zaten buna göre şekillenmektedir. Bunun için birbirinden bağımsız farklı farklı radyoları incelemeye gerek yoktur. Zaten yaklaşık olarak aynı müziklerin listede yer aldıklarını ifade etmekteyiz. Bunun sonucunda radyolarda en çok dinlenen şarkıların genel olarak yeni çıkmış ve çok beğenilen şarkılar olduğunu söyleyebiliriz.



Yarı Final Kuraları


                Türkiye'nin puan sıralaması olarak rekor kırdığı senede Fenerbahçe de Galatasaray da bunda çok büyük katkı sağladılar. Zaten aldıkları genel puanları incelersek birbirine çok yakın olduklarını görürüz. Galatasaray'ın elenirken Real Madrid'i yenmesi ise puan bakımından daha iyi oldu. Fakat daha bitmedi. Fenerbahçe bu yıl muhteşem bir performans gösterdiği Avrupa Ligi'nde yarı finale çıktı ve hem buradaki hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki yarı final kuraları belli oldu.




                Merakla beklenen kura çekiminde Fenerbahçe'nin seçebileceği 3 takım vardı, Chelsea,  Basel ve Benfica şeklinde. Olabilecek en iyi kura Basel olarak gösterilse de Benfica'nın da final için geçilmeyecek bir takım olmadığını söylemek gerekir. Bunun için şimdi yeni hedef Amsterdam'daki final! Günün Şampiyonlar Ligi kuraları sonucunda ise Alman takımlarının İspanyol takımlarıyla eşleştiğini bir kez daha hatırlatalım. 



Sevilen Programlar


                Zaman zaman radyoların eski gücünde olmadığını haklı nedenlerimize dayanarak söylüyoruz. Bu kanıya varmamızdaki en büyük sebepler de bilindiği gibi teknoloji ve istenilen her şarkıya kolayca ulaşılması durumudur. Fakat yine ifade ettiğimiz gibi halen radyoların en büyük domino taşı olarak gösterebileceğimiz, dinleyiciler tarafından aşırı derecede sevgi ve ilgi gösteren yani en hafif haliyle sevilen programlar varlığını sürdürmektedir.



                Bahsetmiş olduğumuz programlar kendine uzun sürede güzel bir dinleyici kitlesi edinmiştir ve bu potansiyelini her geçen gün daha da büyütmektedir. Sevilen programlar bazı istisnalar hariç geleneklerine uyar. Yani onların yayın günleri ve saatleri hep aynıdır. Yayınla özleşmiştir bu konu. Yine aynı zamanda sunucu da değişmez. Zaten programın başarı yakalamasında ve sevilmesindeki en büyük etken olarak sunucunun dinleyici ile kurduğu kontağı göstermek mümkündür.



12 Nisan 2013 Cuma

Fantezi İç Giyim Ürünleri

Fantezi İç Giyim Ürünleri

   Dünyanın giyinmeye olan zaruri ihtiyacını göz önünde bulundurup bu konunun nasıl da böyle çok büyük bir potansiyele ulaştığını anlayabiliriz. Öyle ki yemek yeme su içme gibi çok gerekli bir konu haline dönüşmüştür bu durum. Giyinmeden sosyal olmak yaşayabilmek mümkün müdür? Evde dahi giyinmek gereklidir. Fakat her giyim ürünü bu şekilde zaruri bir ihtiyacı karşılamaya yönelik değildir. Farklı boyutlarda da inceleme yapmamız mümkündür yani.


                Örneğin fantezi iç giyim ürünleri bu konu için oldukça yerinde ve söylediklerimizle paralel bir ürün olma özelliği göstermektedir. Giyinme ihtiyacından daha çok çiftlerin görsellik ihtiyacını karşılama amacı gütmektedir bu çeşit modeller. Fakat buna rağmen şahsi isteklere göre tekli kullanımları olsa da jartiyer, babydoll, kombinezon ve saten gecelik gibi fantezi iç giyim modelleri ismiyle bağdaşık bir kullanım şekli yansıtmaktadır.


Yargıda Yaşanan Değişiklikler


                Ülke çaplı genel anlamda değişmeler tüm hızıyla devam etmekte. Çoğundan vatandaşın haberi olurken büyük bir bölümü sessiz sedasız yaşanıyor. Ancak gündemi en ince ayrıntısına kadar inceleyenler bu değişimleri görebiliyor. Aksi halde çoğu insanın bilgisi olmuyor. Bu bir eleştiri ya da herhangi bir düşünceyi destek değildir kesinlikle.



                Sadece yaşanan neyse onu direkt olarak aktarmaktayız, yani olduğu gibi hiçbir değişiklik yapmadan. Bunlardan en sonuncusu ise yargıda yaşanan değişiklikler. Mecliste yüksek tansiyonun çıktığı görüşme ve oylamalarda çoğunluk sağlandığı için değişiklik paketi önemli bir derecede değişiklik gösterdi. Artık bir takım önemli konular suç olarak sayılmayacak. Yine suçu ve suçluyu övmek fiilinde suç olan sayın gibi kelimeler de suç olmaktan çıkarttırıldı. Yargıda yaşanan değişiklikler bunlarla da sınırlı değil. Yeni kararlar incelendiğinde her şey en açık haliyle görülebilir.



"Her şey Yolunda Merez" Disi


                Gün geçmiyor ki yeni bir diziyle daha tanışmayalım ve bununla beraber aynı zamanda farklı bir dizinin çöküşünü seyretmeyelim. Çünkü çoğu dizi raiting kaygısıyla yapılmakta ve gelecek vaad etmemektedir. Bunlardan bir tanesi de yapılan eleştirilere ve dizinin genel çizgisine baktığımızda çok rahat bir şekilde ifade edebilir ki her şey yolunda dizisi olarak hemen göze çarpmakta hatta kimi kesimler tarafından göze batmaktadır.



                Doğrusunu söylemek gerekirse bu eleştirilerin çoğu sert ve çoğu da haklıdır. Çünkü her şey yolunda merkez dizisi polis akademisi polis meslek yüksek okulunu oldukça farklı göstermektedir. Dizilerde görmeye alıştığımız o şımarık ve disiplinsiz gençleri bir kolej edasıyla ekranlara taşıyan yapım şirketi, bakalım ne kadar ayakta tutmayı başaracak dizilerini. Genel kanı en fazla 10 bölüm olacağı yönünde.



Fenerbahçe Yarı Finalde!


                Türk futbolu Avrupa'da gücünü göstermeye devam ediyor. Öncelikle Fenerbahçe, sonrasında da Türk futbolu için hayati önem taşıyan maçta, temsilcimiz ilk maçta aldığı 2 - 0 net galibiyetin avantajını en iyi şekilde kullanarak tarihinde ilk kez yarı finale yükselmeyi başardı. Herkes aynı sevinçle, aynı heyecanla, aynı cümleyi kuruyordu. Fenerbahçe yarı finalde! Tebrikler çocuklar.



Öncelikle maça değinecek olursak ilk maçta Kadıköy'de alınan galibiyetin etkisiyle Fenerbahçe rahat başladı ve savunma ağırlıklı oynadı. Her zaman izlediğimiz Fenerbahçe savunma anlayışının yanı sıra daha fazla geriye çekildik  Nitekim bu anlayışlı 1 saat dayanabildik ve 60. dakikada yediğimiz golle geriye düştük. Golden sonra kendi oyun anlayışına dönen Fenerbahçemiz oyuna henüz dahil olan Salih ile başlayan ceza sahası organizasyonunda Caner ile golü buldu ve Fenerbahçe yarı finalde rakibini beklemeye koyuldu.