22 Haziran 2015 Pazartesi

Sütyen Nasıl Yıkanır?

Sütyen Nasıl Yıkanır?
   Kadınların dış görünümündeki en önemli parçalardan birisi olan göğüsler için sütyen seçimi önemlidir. Ancak sütyen seçimi kadar, sütyenlerin yıkama şekline de dikkat etmek gerekli. Yanlış şekilde yıkanan sütyenlerin, şekli bozularak deforme olabilir. Böylece, ya tamamen kullanılmayacak bir hal alır ya da kullanıldığında kalıp gibi bir görünüm yerine çukurluklar oluşur ve istediğiniz kadar şık olmanız mümkün olmaz.
Sütyen Nasıl Yıkanır?
Sütyen Yıkarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
  • Özellikle sütyenin ilk yıkanmasında ekstra özen göstermek gerekli. Kimi ürünler rengini diğer çamaşırlara verebilir ya da diğer çamaşırların rengini alabilir. Bunu anlamak için; nasıl yıkayacağınız fazla önemli olmasa da ilk yıkamada yanına beyaz bir kumaş koymalısınız. Yıkama işleminiz tamamlandığında, kumaşta farklı bir renk görüyorsanız, bu sütyeninizin rengini bıraktığı anlamına gelir. Renk vermesinin önüne geçmek adına, sütyeninizi ılık tuzlu su içerisine basarak, 1-2 saat bekletip ılık suda yıkayabilirsiniz. Böylelikle, sonraki yıkamalarda renk bırakma olmaz; ancak renk almasının önüne geçecek bir çözüm ne yazık ki bulunmuyor.
  • Yıkama sırasında, sütyenin modeli ve markası oldukça önemli. Örneğin; Nbb tarafından üretilen sütyenler çoğu zaman fazla ayrıntılar bulundurmayıp, daha sade modellerdir. Ayrıca, kaliteli bir kumaşa da sahip olduğu için yıkama talimatına uygun bir şekilde makinede yıkanabilir. Ancak; Orkide gibi şıklığı ön planda tutup, çok daha zarif ve çekici modellere yer veren bir firmanın sütyenlerini makinede yıkamak, sütyeninizi çöpe atmakla eş değerdir.
  • Sütyenin kumaşı da yıkama aşamasında önemli bir etken. Penye sütyenler, daha dayanıklı çeşitlerdendir. Saten sütyenlerde, önemli olan satenin kalitesidir ve elde yıkamak daha iyi olsa da, gerekirse makinede de yıkanabilir. Dantel ve ipek gibi kumaşlarda, yıkama kesinlikle elde yapılmalıdır. Elde yıkama yapamam derseniz, bu kumaşa sahip sütyenleri kesinlikle almayın.
  • Sütyeni yıkadıktan sonra, şeklini düzelterek öyle kurumaya bırakın. Eğer, herhangi bir şekil bozukluğu olursa kuruduktan sonra bunu düzeltmek imkânsıza yakın olacaktır.
  • Sütyenlerinizi kısa aralıklarla yıkamalısınız. Özellikle sıcak havalarda, sık sık terleme olduğundan, sütyenin kol altı ile temas eden bölümlerinde izler oluşabilir. Bunun için, mümkünse her giyiş sonrasında yıkamaya çalışılmalıdır. Sık sık yıkama yapıldığında, sütyeninizi temizlemeniz daha kolay olur.
Sütyen Çamaşır Makinesinde Yıkanır Mı?
   Sütyenlerin yıkanmasında, üzerinde bulunan yıkama talimatını baz olmak gerekir. Elde yıkama tavsiye ediliyorsa, makine kullanmak kısa sürede yıpranmaya neden olur. Makinada kullanım uygun görülüyorsa, bazı hususlara dikkat edilerek yıkanmasında bir sıkıntı bulunmaz.
  • Sütyeninizi çamaşır makinasında yıkayacaksanız, mutlaka sütyen yıkama kabı kullanarak yıkamalısınız. Bu kaplar, hemen hemen tüm tuhafiyelerde satılır ve sütyenin şeklinin bozulmasını engeller.
  • Çamaşır makinasının hassas programını kullanmalısınız. Makinanızda böyle bir program bulunmuyorsa, en kısa devirde ve en düşük sıcaklıkta yıkayın.
  • Sütyeninizi yıkarken, sıkma programını iptal edin. Makinaların sıkma programı, sütyenlerinize ciddi anlamda zarar verip, şeklini de bozabilir.
Sütyen Elde Nasıl Yıkanır?
Sütyen Nasıl Yıkanır?
  • Sütyen elde yıkanırken, kimyasal deterjanlar yerine sabun, şampuan ya da organik deterjanları kullanabilirsiniz. Kimyasal deterjanlar, kolay kolay arınmayacağı için sağlık açısından da sütyen açısından da zararlı olacaktır.
  • Suyun ılık olması önemlidir. Elinizi yakmayacak derecede su idealdir. Kimi zaman, yıkama öncesi kaynar suya sütyenleri basan kadınlar bulunuyor. Bu davranış, sütyeninizin kullanım zamanını büyük ölçüde azaltacaktır.
  • Sütyeni yıkamadan önce, ılık şampuanlı suyun içine sütyeni bırakarak bekletebilirsiniz. Böylelikle, daha temiz çamaşırlar elde edersiniz. Ancak, her sütyenin farklı bir kapta bekletilmesi önemli bir ayrıntıdır.
  • Bulaşık süngerinin yumuşak tarafı, sütyeninizi yıkamak için kullanılabilir. Böylelikle, sütyeninize zarar vermeden daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Yine de, fazla sürtmemeye özen göstermeyi unutmayın.
Balenli Sütyenler Nasıl Yıkanır?
   Balenli sütyenler, kesinlikle çamaşır makinasında yıkanmaması gereken sütyen çeşitleri arasında yer alıyor. Henüz yeni aldığınız bir sütyen dahi, tek yıkamada bozulup, tekrar kullanılmayacak hale gelebilir. Ayrıca, yalnızca sütyeninizi bozmakla kalmayıp, balen çamaşır makinanızın aksanına zarar verebilir.
   Balenli sütyeni çamaşır makinasında yıkama konusunda kararlı iseniz; ufak tefek önlemler alarak riski en aza indirebilirsiniz. Bu önlemler arasında; sütyen kabı başta olmak üzere 2 yastık kılıfının içine koymak ya da çamaşır kesesi kullanmak için gibi seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz.
Destekli Sütyen Nasıl Yıkanır?
   Dolgulu sütyenler çamaşır makinasında yıkandığında en çok sıkıntı yaratan sütyen çeşitleri arasında yer alıyor. Sütyenin cup bölümünde bulunan süngerin şekli bozulduğunda, sütyeniniz kıyafetlerinizin üzerinden hiç şık görülmez ve tüm şıklığınızı gölgeler.
   Destekli sütyenleri çamaşır makinasında yıkayacaksanız, yalnızca sütyen yıkama kabı ile yıkamanız önerilir. Cup kısımlarının iç kısımları birbirine bakacak şekilde katlandıktan sonra kabın içerisine koyulur ve yıkama başlatılır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise; farklı çamaşırlarla beraber atmamaktır.
Beyaz Sütyen Nasıl Yıkanır?
  • Beyaz renkli çamaşırlarda en sık yapılan hata, 60-90 derece arasındaki sıcaklıklarda yıkamaktır. Bu hatayı beyaz sütyenlerinizde yapıp, yıkama ömrünü kısaltmamalısınız. Yalnızca beyaz renkli çamaşırlar için üretilen deterjanları kullanmanız, temizliği sağlaması için yeterli olacaktır. İçiniz rahat etmiyorsa, 1 gece önceden deterjanlı ılık suya sütyeni basarak, sabah yıkamaya atabilirsiniz.
  • Beyaz sütyenlerinizi yıkarken, kesinlikle çamaşır suyu kullanmamalısınız. Sütyenlerin kısa devirde yıkanması gerektiğinden, bu kısa sürede çamaşır suyu arınmayacak ve çamaşırlarınızı çok daha fazla yıpratacaktır.
  • Beyaz sütyenlerinizin her daim bembeyaz kalması için; yıkama sırasında karbonat kullanabilirsiniz. Elinizle yıkayacaksanız, 1 tatlı kaşığı karbonatı suya ekleyerek 1 gece bekletebilir ya da çamaşır makinasının ön yıkama gözüne karbonatı ekleyip öyle yıkayabilirsiniz.
Silikonlu Sütyen Nasıl Yıkanır?
   Silikonlu sütyenlerinizi kesinlikle çamaşır makinasına atmamalısınız. Makinanın yarattığı basınç ya da sivri bir noktaya temas etmesi sonucunda, silikon patlayarak makinaya yayılabilir. Bu nedenle, elde yıkanması gerekir. Elde yıkanma sırasında ise; kaynar suyla temas ettirmek gibi bir hatada bulunulmamalıdır. Bunun yanı sıra elinizde yıkarken, fazla bastırmanız gibi nedenlerle silikonlarda patlama görünmeyeceğinden, rahat hareket edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder