22 Haziran 2015 Pazartesi

Pijama

Sevimli Ve Şirin Bir Konsept: Anne Kız Pijama Takımları

anne kız pijama takımları

   
Minik kızı ile bir örnek giyinmeyi hangi anne istemez ki. Dünyanın dört bir tarafında modayı yakından takip eden anneler, kızları ile uyumlu giyinip, kıyafetlerinden aksesuarına kadar her detayı ince eleyip sık dokuyorlar. Annenin minik prensesi ile daha yakın olmayı arzulaması ve yine bebekliğinden itibaren annesini kendisine rol model alan çocuğun onun gibi olmak istemesi kadar doğal bir şey yok. Bu isteğin farkında olan ve anne ile kızı birbirine daha da yakınlaştırmayı amaçlayan tekstil firmaları, anne-kız konseptli yeni bir trend başlattılar. Dış giyimde olduğu gibi ev giyiminde ve pijama sektöründe de bu yeni moda akımının izlerini görmekteyiz. Birbiri ardına çıkan anne kız pijama takımları, hem size güzel bir alternatif oluşturuyor hem de çocuğunuzla birlikte hoşça vakit geçirmenizi sağlıyor.

   Pembe, turkuaz, fuşya ve aklınıza gelebilecek her renkte ve modelde pijamalar ile kızınızda sahiplenme duygusu gelişecek ve aranızdaki anne kız bağı anne kız pijama takımı modelleri ile daha da güçlenmiş olacak. Pijamalara baktığımızda kalpli, ayıcıklı, resimli, eğlenceli baskılı modellerle; kendinden desenli kumaşlarla; klasik formda renkli pijamalarla karşılaşıyoruz. Yazlık ve kışlık olarak tasarlanan bu modellerin yanında taraftar pijama takımı seçenekleri de mevcut. Hatta aile boyu pijamalardan alarak, anne, baba ve çocuklar bir örnek giyebilir, aynı zamanda tuttuğunuz takıma da destek olabilirsiniz.

Peki Neden Anne-Kız Pijama Takımı Satın Almalıyım?


   İnanılmaz şirin, sevimli ve sıra dışı. Bu pijamalarla dışarıdan bakıldığınızda hakkınızda düşünülenler işte bunlar olacak. Üstelik sizden sonra bu trendin çevrenizde de yayıldığını fark edeceksiniz.

   Pijamaları giyerken kızınızla aranızdaki bağın ve sevginin daha da güçlendiğini hissedeceksiniz. Üstelik zaten size benzemeye çalışan, belki gizli gizili kıyafetlerinizi, makyaj malzemelerinizi karıştıran miniğinizin mutluluğunu görmenin keyfi her şeye değecek.

   Çocuğunuz kendisine değer verildiğini, önemsendiğini hissedecek; sizinle bir örnek giyinmek, paylaşma duygusunu geliştirdiği gibi kendisine olan güvenini de artıracak. Bunun yanında oldukça kaliteli ve sağlıklı olduğu için huzur içinde kullanabileceksiniz.

Farklı Markalara Ait Anne Kız Pijama Takımlarının Özellikleri Neler?

   Çoğu pijama markası, özellikle yeni sezonda kreasyonlarına anne kız pijama takımlarını da dahil etti. Bu markalardan en önemlisi pijama sektörünün önde gelen isimlerinden olan Yeni İnci. Daha çok pembe tonlarını, kırmızı, siyah, lacivert gibi renkleri tercih eden firma, klasik pijama formunu modern çizgilerle birleştirerek koleksiyonunda daha çok alt-üst modellere yer vermiş. Yeni İnci pijamalarında sevimli karakter baskılarının, kendinden desenli kumaşların kullanıldığını görüyoruz.

   Sportif çizgileri ile dikkat çeken Roly Poly firmasının pijamalarında ise ilk göze çarpan rahat kesimleri. Daha çok yaz aylarında giyilmeye uygun, sizi serin tutacak ve ferah hissettirecek, ince pamuklu kumaşlardan atlet, kapri ya da şortlu kombinler yapılmış. Kreasyonun öne çıkan konsepti ise çapa desenli pijamalar.

   Koleksiyonunda özellikle çiçek ve şal desenlerini kullanan, pijamanın yanı sıra elbise gecelikleri ve taytlı takımları ile de göz dolduran Eros markasının da bu sezonun popüler kombinlerine imza attığını görüyoruz. Yeni sezonun öne çıkan motifleri olan cıvıl cıvıl çiçek baskılarını bol bol kullanan marka, hem size hem de kızınıza bahar ferahlığı sunuyor.

Kaynak; www.pijama.com.tr/news111/Sevimli-Ve-Sirin-Bir-Konsept-Anne-Kiz-Pijama-Takimlari

Solunum Fonksiyon Testi (SFT)

Solunum Fonksiyon Testi (SFT)
Solunum fonksiyon testleri (SFT), spirometri denen cihazlar ile yapılan, kişinin havayı zamanla ilişkili olarak nasıl soluduğunu belirleyen yani akciğerin kapasite ve işlevlerini sayısal olarak ölçen, göğüs hastalıkları uzmanlarının tanı için sıkça başvurduğu fizyolojik testlerdir.
Solunum fonksiyon testleri tek başına etiyolojik tanıya götürmez ancak, akciğerleri etkileyen hastalıkların tanısında ve izleminde yararlı testlerdir.
Bu test ile bir solukta akciğerlerin alabildiği hava hacmi ve ardından bu havanın güçlü bir şekilde dışarıya verilmesi sırasındaki hava akım hızı ölçülebilir.
Testlerden sağlıklı sonuçlar alabilmek için hastanın yeterli gayreti ve uyumu göstermesi önemlidir. Bunu sağlamak için de testleri uygulayan, hastayı ve manevraları yönlendiren teknisyenin bu konuda eğitimli ve deneyimli olması gereklidir. Kullanılan spirometrenin de kalibrasyonunun tavsiye edilen sıklıkta yapıldığından emin olunmalıdır. Aksi takdirde elde edilen sonuçlar yanıltıcı olabilmektedir.
Solunum testleri ile akciğerlere giren ve çıkan hava hacmi, istirahatte, zorlu nefes alıp verme esnasında ve gerekirse egzersizde ölçülür ve testi yapılan kişiden elde edilen değerler beklenen değerler (aynı antropometrik; yaş, cinsiyet, boy gibi ve etnik özellikleri olan “normal” veya “sağlıklı” bireylerde yapılan çalışmalardan elde edilen) değerler ile karşılaştırılır. Bunu cihaz hafızasında yüklü olan istatistiki verilerden alır.
Solunum fonksiyon testi değerlerinde en sık kullanılan parametreler “zorlu vital kapasite” (forced vital capacity-FVC), “birinci saniyedeki zorlu soluk verme hacmi”dir (forced expiratory volume in one second-FEV1)
Akciğerlere giren hava, solunum yollarında belli bir hızla akciğerlere ulaşır. Solunum yollarında darlık olduğunda, giren ve özellikle çıkan havanın hızı azalır. Bunu göstermek için çok derin bir nefes ile ciğerler tam doldurulur ardından çok hızlı bir nefes verilerek ilk 1 saniyede çıkarılan maksimum hava miktarı yani fev-1 ölçülür. Ölçülen hızlar düşükse nefes açıcı ilaçlar solutularak hızın artıp artmadığı da ölçülebilir. Bu test de reversibilite, yani ilaca cevaplılık testi denir. Bazen ölçülen değerler normalse de yine ilaca cevaplılık testi yapılabilir.
Solunum fonksiyon testi normal değerleri / Solunum Fonksiyon testi değerlendirmesi www.sagliktarama.com/sft-solunum-fonksiyon-testi-spirometri sitesinden yaptırabilirsiniz.

Sütyen Nasıl Yıkanır?

Sütyen Nasıl Yıkanır?
   Kadınların dış görünümündeki en önemli parçalardan birisi olan göğüsler için sütyen seçimi önemlidir. Ancak sütyen seçimi kadar, sütyenlerin yıkama şekline de dikkat etmek gerekli. Yanlış şekilde yıkanan sütyenlerin, şekli bozularak deforme olabilir. Böylece, ya tamamen kullanılmayacak bir hal alır ya da kullanıldığında kalıp gibi bir görünüm yerine çukurluklar oluşur ve istediğiniz kadar şık olmanız mümkün olmaz.
Sütyen Nasıl Yıkanır?
Sütyen Yıkarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
  • Özellikle sütyenin ilk yıkanmasında ekstra özen göstermek gerekli. Kimi ürünler rengini diğer çamaşırlara verebilir ya da diğer çamaşırların rengini alabilir. Bunu anlamak için; nasıl yıkayacağınız fazla önemli olmasa da ilk yıkamada yanına beyaz bir kumaş koymalısınız. Yıkama işleminiz tamamlandığında, kumaşta farklı bir renk görüyorsanız, bu sütyeninizin rengini bıraktığı anlamına gelir. Renk vermesinin önüne geçmek adına, sütyeninizi ılık tuzlu su içerisine basarak, 1-2 saat bekletip ılık suda yıkayabilirsiniz. Böylelikle, sonraki yıkamalarda renk bırakma olmaz; ancak renk almasının önüne geçecek bir çözüm ne yazık ki bulunmuyor.
  • Yıkama sırasında, sütyenin modeli ve markası oldukça önemli. Örneğin; Nbb tarafından üretilen sütyenler çoğu zaman fazla ayrıntılar bulundurmayıp, daha sade modellerdir. Ayrıca, kaliteli bir kumaşa da sahip olduğu için yıkama talimatına uygun bir şekilde makinede yıkanabilir. Ancak; Orkide gibi şıklığı ön planda tutup, çok daha zarif ve çekici modellere yer veren bir firmanın sütyenlerini makinede yıkamak, sütyeninizi çöpe atmakla eş değerdir.
  • Sütyenin kumaşı da yıkama aşamasında önemli bir etken. Penye sütyenler, daha dayanıklı çeşitlerdendir. Saten sütyenlerde, önemli olan satenin kalitesidir ve elde yıkamak daha iyi olsa da, gerekirse makinede de yıkanabilir. Dantel ve ipek gibi kumaşlarda, yıkama kesinlikle elde yapılmalıdır. Elde yıkama yapamam derseniz, bu kumaşa sahip sütyenleri kesinlikle almayın.
  • Sütyeni yıkadıktan sonra, şeklini düzelterek öyle kurumaya bırakın. Eğer, herhangi bir şekil bozukluğu olursa kuruduktan sonra bunu düzeltmek imkânsıza yakın olacaktır.
  • Sütyenlerinizi kısa aralıklarla yıkamalısınız. Özellikle sıcak havalarda, sık sık terleme olduğundan, sütyenin kol altı ile temas eden bölümlerinde izler oluşabilir. Bunun için, mümkünse her giyiş sonrasında yıkamaya çalışılmalıdır. Sık sık yıkama yapıldığında, sütyeninizi temizlemeniz daha kolay olur.
Sütyen Çamaşır Makinesinde Yıkanır Mı?
   Sütyenlerin yıkanmasında, üzerinde bulunan yıkama talimatını baz olmak gerekir. Elde yıkama tavsiye ediliyorsa, makine kullanmak kısa sürede yıpranmaya neden olur. Makinada kullanım uygun görülüyorsa, bazı hususlara dikkat edilerek yıkanmasında bir sıkıntı bulunmaz.
  • Sütyeninizi çamaşır makinasında yıkayacaksanız, mutlaka sütyen yıkama kabı kullanarak yıkamalısınız. Bu kaplar, hemen hemen tüm tuhafiyelerde satılır ve sütyenin şeklinin bozulmasını engeller.
  • Çamaşır makinasının hassas programını kullanmalısınız. Makinanızda böyle bir program bulunmuyorsa, en kısa devirde ve en düşük sıcaklıkta yıkayın.
  • Sütyeninizi yıkarken, sıkma programını iptal edin. Makinaların sıkma programı, sütyenlerinize ciddi anlamda zarar verip, şeklini de bozabilir.
Sütyen Elde Nasıl Yıkanır?
Sütyen Nasıl Yıkanır?
  • Sütyen elde yıkanırken, kimyasal deterjanlar yerine sabun, şampuan ya da organik deterjanları kullanabilirsiniz. Kimyasal deterjanlar, kolay kolay arınmayacağı için sağlık açısından da sütyen açısından da zararlı olacaktır.
  • Suyun ılık olması önemlidir. Elinizi yakmayacak derecede su idealdir. Kimi zaman, yıkama öncesi kaynar suya sütyenleri basan kadınlar bulunuyor. Bu davranış, sütyeninizin kullanım zamanını büyük ölçüde azaltacaktır.
  • Sütyeni yıkamadan önce, ılık şampuanlı suyun içine sütyeni bırakarak bekletebilirsiniz. Böylelikle, daha temiz çamaşırlar elde edersiniz. Ancak, her sütyenin farklı bir kapta bekletilmesi önemli bir ayrıntıdır.
  • Bulaşık süngerinin yumuşak tarafı, sütyeninizi yıkamak için kullanılabilir. Böylelikle, sütyeninize zarar vermeden daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Yine de, fazla sürtmemeye özen göstermeyi unutmayın.
Balenli Sütyenler Nasıl Yıkanır?
   Balenli sütyenler, kesinlikle çamaşır makinasında yıkanmaması gereken sütyen çeşitleri arasında yer alıyor. Henüz yeni aldığınız bir sütyen dahi, tek yıkamada bozulup, tekrar kullanılmayacak hale gelebilir. Ayrıca, yalnızca sütyeninizi bozmakla kalmayıp, balen çamaşır makinanızın aksanına zarar verebilir.
   Balenli sütyeni çamaşır makinasında yıkama konusunda kararlı iseniz; ufak tefek önlemler alarak riski en aza indirebilirsiniz. Bu önlemler arasında; sütyen kabı başta olmak üzere 2 yastık kılıfının içine koymak ya da çamaşır kesesi kullanmak için gibi seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz.
Destekli Sütyen Nasıl Yıkanır?
   Dolgulu sütyenler çamaşır makinasında yıkandığında en çok sıkıntı yaratan sütyen çeşitleri arasında yer alıyor. Sütyenin cup bölümünde bulunan süngerin şekli bozulduğunda, sütyeniniz kıyafetlerinizin üzerinden hiç şık görülmez ve tüm şıklığınızı gölgeler.
   Destekli sütyenleri çamaşır makinasında yıkayacaksanız, yalnızca sütyen yıkama kabı ile yıkamanız önerilir. Cup kısımlarının iç kısımları birbirine bakacak şekilde katlandıktan sonra kabın içerisine koyulur ve yıkama başlatılır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise; farklı çamaşırlarla beraber atmamaktır.
Beyaz Sütyen Nasıl Yıkanır?
  • Beyaz renkli çamaşırlarda en sık yapılan hata, 60-90 derece arasındaki sıcaklıklarda yıkamaktır. Bu hatayı beyaz sütyenlerinizde yapıp, yıkama ömrünü kısaltmamalısınız. Yalnızca beyaz renkli çamaşırlar için üretilen deterjanları kullanmanız, temizliği sağlaması için yeterli olacaktır. İçiniz rahat etmiyorsa, 1 gece önceden deterjanlı ılık suya sütyeni basarak, sabah yıkamaya atabilirsiniz.
  • Beyaz sütyenlerinizi yıkarken, kesinlikle çamaşır suyu kullanmamalısınız. Sütyenlerin kısa devirde yıkanması gerektiğinden, bu kısa sürede çamaşır suyu arınmayacak ve çamaşırlarınızı çok daha fazla yıpratacaktır.
  • Beyaz sütyenlerinizin her daim bembeyaz kalması için; yıkama sırasında karbonat kullanabilirsiniz. Elinizle yıkayacaksanız, 1 tatlı kaşığı karbonatı suya ekleyerek 1 gece bekletebilir ya da çamaşır makinasının ön yıkama gözüne karbonatı ekleyip öyle yıkayabilirsiniz.
Silikonlu Sütyen Nasıl Yıkanır?
   Silikonlu sütyenlerinizi kesinlikle çamaşır makinasına atmamalısınız. Makinanın yarattığı basınç ya da sivri bir noktaya temas etmesi sonucunda, silikon patlayarak makinaya yayılabilir. Bu nedenle, elde yıkanması gerekir. Elde yıkanma sırasında ise; kaynar suyla temas ettirmek gibi bir hatada bulunulmamalıdır. Bunun yanı sıra elinizde yıkarken, fazla bastırmanız gibi nedenlerle silikonlarda patlama görünmeyeceğinden, rahat hareket edebilirsiniz.